Voorstelling 'Vrouwen van 78-79'

Het ontstaan van de Vrouwen van 1978 en 1979

 

De Mannen van het Jaar behoren met hun oprichting sinds 1840 tot de traditie van het Leuvense verenigingsleven. Ondertussen behoren zij tot het UNESCO werelderfgoed. In navolging daarop werd op initiatief van de Mannen van het Jaar 1978 en hun Maraine in juni 2018 ook de eerste vereniging van Vrouwelijke Jaartallen opgericht.

Zij brachten de Vrouwen van de jaren 1978 en 1979 samen en al snel bleek dat deze vrolijke bende vrouwen elkaar niet meer konden missen. Daarom werd beslist om met deze 2 jaartallen een vereniging op te richten om een goede basis te vormen voor het verdere bestaan van de Vrouwelijke Jaartallen.

Net zoals bij de Mannen van het Jaar richten vrouwen uit hetzelfde geboortejaar een vereniging op om vanaf hun 40ste levensjaar samen activiteiten te organiseren om zo de overgang naar hun 50ste verjaardag bijzonder te maken.

Vriendschap en samen een leuke tijd beleven ongeacht de afkomst staan centraal. Daarbij wordt ook steun gegeven aan een goed doel. Jaarlijkse staan wij een gedeelte van onze winst af en we zetten ons ook als vrijwilligster in waar het nodig is.

Na de kennismaking met de organisatoren van de Abdijfeesten Vlierbeek, was ons goed doel snel gekozen, namelijk Family Friendly Projects. Zij werken projecten uit voor kinderen en hun families in het Heilig Hart ziekenhuis van Leuven.