Voorstelling Vzw Vlierbeekriders

 

In 2009 namen twee buren van Vlierbeekveld in Kessel-Lo het initiatief om een wielertoeristenclub op te richten. Logischerwijs noemden zij hun club de Vlierbeekriders.

Tijdens het eerste jaar kwamen er wekelijks 20 wielertoeristen opdagen, al gauw waren er dat 50 en men was euforisch toen men zelfs 100 leden mocht verwelkomen.

Nu, in 2020 zijn er reeds 255 leden die iedere woensdagavond en zondagmorgen van maart tot september in vijf groepen ritten rijden die volgens niveau verschillen in afstand en snelheid. Hun vertrekplaats is aan de Westerpoort van de Abdij. Ook tijdens de winter organiseren ze fietstochten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gedurende de coronacrisis houden ze zich bezig met het rijden in bubbels, organiseren ze wekelijks virtuele Zwift-ritten en hebben ze reeds een online sessie georganiseerd over core stability training. Ze scherpen eveneens de sociale contacten aan door een virtuele quiz te organiseren.

Elk jaar organiseren zij een groot wielerevent voor jong en oud en kan men kiezen uit 5 afstanden. Een deel van de opbrengt van dit event schenken ze aan het goede doel. Naar aanleiding van hun 10-jarig bestaan hebben ze een AED-toestel geschonken aan de Abdij. Deze is te vinden onder de Westerpoort.