Mountainebike

Op zaterdag 24 juni vanaf 13u kunnen alle sportievelingen opnieuw hun hartje ophalen op hun favoriete mountainebikefiets.

De Vlierbeekriders voorzien opnieuw een spectaculair parcours in en rond de Abdij van Vlierbeek.

Cirkus Salto

Vanaf 13 u start we met de kinderanimatie en om 14 u brengt Cirkus Salto een open workshop voor alle kinderen die tussen 14 en 16 u in de Abdij Vlierbeek langskomen.

Deze workshop zal gevolgd wordt door de finale van de actie "Thorben",één van de patienten van Move To improve waarvoor de ouders een solidariteitsactie hebben opgestart.

Actie Thorben

 

 

Wie loopt, fietst en zwemt mee voor Thorben en zijn kameraadjes?

 

Thorben heeft door enkele hersenbloedingen spasmen in zijn benen waardoor hij steeds moeilijker kon stappen. Hij heeft eerst een 7 tal keer Botox gehad, alleen de laatste had niet meer het gewenste effect. Dat was het sein om hem op te geven voor een SDR operatie (Selectieve Dorsale Rhizotomie) wat betekent dat er zenuwen in de rug worden doorgesneden.

De operatie

Op 2 december was het D-day voor Thorben, hij kreeg zijn operatie, die 6 uur duurde in Gasthuisberg. Ze hebben bij hem uiteindelijk 54 zenuwen doorgesneden. Nadien mocht hij 3 dagen herstellen van de operatie om dan op maandag 5 december naar Pellenberg getransporteerd te worden voor de revalidatie.

De revalidatie

Vanaf die dag was het voor Thorben en zijn kamergenootje Seppe elke dag keihard werken om weer alles opnieuw aan te leren. De eerste twee weken kine aan bed 2 x per dag een half uur. Nadien nog 2 weken 2 x per dag een uur kine en er kwam nu ook positionering bij. Hierbij wordt hun lichaam terug gewoon gemaakt aan staan door middel van een kanteltafel. Op 2 januari was het voor hen een nieuwe stap. Ze mochten voor het eerst terug in de rolstoel gaan zitten en terug staan. Een hele stap vooruit. Vanaf toen werd alle therapie ook opgedreven en hadden zij blokken van 2 keer per dag 3 uur dat ze van de kamer weg waren.

Het idee voor de actie gegroeid

Omdat 6 uur op een kamer zitten wachten toch maar saai is ben ikzelf begonnen met wat wandelen hier in de mooie omgeving. Zodat ik wat beweging had en om even het hoofd leeg te maken. Maar het zwemmen ligt me iets beter, dus op zoek naar een zwembad in de buurt. Geïnspireerd door Thorben zijn doorzettingsvermogen ben ik baantjes beginnen te zwemmen, want bewegen is voor iedereen belangrijk. Beperking of niet. Ik had mezelf een soort doel gesteld dat ik honderd baantjes wou halen. Wel het is gelukt, ik zwem ondertussen 2 tot 3 keer per week 2,5km. Daaruit is het idee gegroeid om een actie op touw te zetten voor Move to Improve. Mij laten sponsoren voor mijn zwemmen. Hiervoor heb ik samen met de mensen van M2I gebrainstormd om tot dit resultaat te komen. Wij willen graag eind juni 2017 op de Abdijfeesten van Vlierbeek een cheque kunnen overhandigen aan M2I zodat zij hun onderzoek en inspanningen ter ondersteuning van kinderen met een neuromotorische beperking kunnen blijven voortzetten.

 

Bent u net als ik geïnspireerd door het doorzettingsvermogen van Thorben en al zijn revalidatiekameraadjes, laat u dan niet tegenhouden en beweeg mee samen met ons.

U kan lopen, fietsen, zwemmen of trainingen laten sponsoren door mensen die u kent. Elke fysieke inspanning van een half uur of langer telt mee. Samen hopen we een zo hoog mogelijke toren van volle sponsorkaarten te kunnen maken.

Groetjes Suzy, mama van Thorben

Carl Durant

Om 19.00 u brengt Carl Durant een liveoptreden met zijn band op het buitenpodium.

DC Live

En als kers op de taart en afsluiter van ons zaterdagprogramma;DC Live