ABDIJFEESTEN 2018
TREFPUNT VLIERBEEK VZW EN IN DEN ROZENKRANS,
SAMEN VOOR JONG LEVEN IN DE ABDIJ.


In 2018 vinden de jaarlijkse abdijfeesten plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei. Opnieuw slaan Trefpunt Vlierbeek VZW en In den Rozenkrans de handen in elkaar voor het goede doel. Waar de opbrengst van de vorige edities integraal aan Move to Improve werd besteed, wordt vanaf dit jaar resoluut gekozen voor een nieuw project, toegespitst op onze eigen Abdij van Vlierbeek. We willen het jong leven in de abdij voluit promoten en de opbrengst van de jaarlijkse abdijfeesten integraal besteden aan initiatieven gericht op jongeren.

In de aanloop naar Vlierbeek 2025, de viering van 900 jaar Abdij van Vlierbeek, willen we de site meer dan ooit open stellen voor de jongste generaties en uiteraard hun papa’s en hun mama’s, hun opa’s en hun opa’s. We doopten ons project “jong leven in de abdij”, afgekort “JOLINDA”. Al wie een activiteit voor jongeren wil plannen in onze abdij zal bij ons terecht kunnen voor financiële en andere steun. Workshops oude ambachten, dans-, schilder-, zang-, muziek-, kook- of andere ateliers, sessies voor rust en bezinning, een land- of tuinbouwproject, de mogelijkheden zijn onbegrensd. Het financiële mag geen drempel meer zijn. Bijzondere aandacht zal telkens ook gaan naar het open stellen van activiteiten voor jongeren met een beperking. Zo zal “JOLINDA” een injectie van jong bloed in onze abdij betekenen en garant staan voor een abdij voor alle generaties.

We starten op vrijdagavond met de lancering van een nieuw Vlierbeeks product gevolgd door een zangavond.Op zaterdag staat een oude ambachtenmarkt op het programma samen met een gocartrace,optreden van Cirkus Salto en verschillende andere optredens.De avond wordt afgesloten door Benvis and His Rockets.
Op zondag halen we een frisse neus met de Vlierbeekrun,gevolgd door een aperitiefconcert ,kinderanimatie,een gocartrace met politici en de groep Frimout. Met medewerking van de Stad Leuven en met Chiro Vlierbeek, Scouts Vlierbeek, MTC De Vuurvreters, VZW Vlierbeekriders,Uten de Lieminghen, Sympathisanten en de crewleden van In den Rozenkrans en de kookclub de Kesselkoks.

Met dank aan de vele sponsors op wie we jaar na jaar een beroep kunnen doen. Misschien bent u één van hen of misschien kreeg u nooit de kans om uw steentje bij te dragen, hoe dan ook uw steun zou welkom zijn. U bent alvast verzekerd van onze blijvende dank en van de waardering van allen die keer op keer zullen proeven van het jong leven in de abdij.